Součástí jídelníčku je vždy také seznam možných alergenů ve stravě.
SEZNAM ALERGENŮ
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU:
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. KORÝŠI a výrobky z nich
3. VEJCE a výrobky z nich
4. RYBY a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
6. SOJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
7. MLÉKO a výrobky z něj
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, makadamie a výrobky z nich
9. CELER a výrobky z něj
10. HOŘČICE a výrobky z ní
11. SEAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentrátech vyšších než 10 mg, ml/kg, l vyjádřeno SO2
13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich